Egészségkommunikáció 1.

Az Egészségadatok blog azzal a céllal jött létre, hogy az EgészségPanel.hu kutatási eredményeit kitöltőinkkel is meg tudjuk osztani. Ma azonban, egy olyan kutatás eredményeit szeretnénk bemutatni az adatkedvelőknek, mely a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet felmérése alapján készült a felnőtt és gyermek lakosság egészségtudatosságáról. Mai blog posztunkban a felnőtt lakosság eredményeit mutatjuk be. 

pexels-photo-133749.jpeg

A felnőtt magyar lakosság 11%-a fogyaszt rendszeresen megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt, valamint végez rendszeresen fizikai aktivitást, nem fogyasztanak alkoholt, valamint nem is dohányoznak, ezáltal ők "szuperegészségesnek" nevezhetőek.

Az ezzel teljes mértékben ellentétes csoport, a "szuperegészségtelenek" csoportja, a lakosság mindössze 0,3%-t teszi ki, mely meglehetősen kedvezőnek mondható eredmény. 

A kutatás arra is rávilágított, hogy a lakosság 41%-a nem végez elegendő fizikai aktivitást, pedig nagy részüknek lenne rá lehetősége, azonban nincs elegendő motivációjuk. 

Mindezek mellett, az is elmondható, hogy a felnőtt lakosság megfelelő és elegendő információval rendelkezik az egészségtudatos életmódról, valamint a különböző káros szenvedélyek egészségcsökkentő hatásáról, azonban a motivációjuk hiányos.

Címkék: egészség