Vásárolnak a magyarok gyógyszert online?

Egy 2015-ös felmérés alapján Magyarországon az online vásárlók aránya 36%, legtöbbünk ruházati- és sportcikkeket vásárol, illetve utazási és üdülési szolgáltatásokat. De ma már lehetőségünk van arra is, hogy otthonunk kényelméből rendeljünk vitaminokat, gyógyhatású készítményeket és recept nélkül kapható gyógyszereket. 

wpc_oct_2012_4b_online_pharmacies.jpg

 

Legfrissebb kutatásunkban az EgészségPanel közösségét arról kérdeztük, hogy milyen egészségügyi termékeket vásárolnak online. Ha pedig még nem vásároltak ilyen módon, akkor terveznek-e a jövőben.

Az eredmények alapján kijelenthetjük, hogy a magyar vásárlók még mindig a hagyományos vásárlást preferálják az interneten keresztül történővel szemben.

Legtöbben vitaminokat és táplálékkiegészítőket vásárolnak, népszerűségi sorrendben a következők pedig a gyógyászati segédeszközök. 

vasarlasi_sorrend.bmp

diagram_1.bmp

 

De honnan vásároljunk?

Fontos, hogy mindig körültekintően válasszuk ki azt a webshopot, ahonnan a készítményeket megrendeljük, mert böngészés közben sokszor belefuthatunk olyan oldalakba, amelyek nem ellenőrzöttek. Az Európai Bizottság a biztonság érdekében egy logót vezetett be a megbízható online gyógyszertárak azonosítására. 

1000000000000258000001f4dfb9ba5b.jpg

A képre kattintva további információkat olvashat az európai szabályokról.

 

A megbízható webpatika: PharmaPlaza.hu

Ha biztonságos webshopból vásárolna, keresse fel a PharmaPlaza oldalát, mert

  • több mint 1700 terméket találhat meg egy helyen,
  • ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyével rendelkezik,
  • havonta több mint 20 ezer látogatóval büszkélkedhet,
  • adott a szakgyógyszerésszel való kommunikációs lehetőség.

 

xxpharmaplaza_logo_png_pagespeed_ic_crylo6tb5.png