Legnépszerűbb magán egészségügyi szolgáltatások

Életünk során számtalan egészségügyi vizsgálaton, beavatkozáson esünk át, és sokszor felmerül a kérdés, magán vagy állami intézményben kezeltessük magunkat? 

Az elmúlt évek tendenciái alapján, egyre többször veszünk igénybe magán egészségügyi szolgáltatókat, bízva a minőségű kiszolgálásban, valamint a rövidebb várakozási időben.

medic-hospital-laboratory-medical-40559.jpeg

A Szinapszis Kft. mintegy ezer embert kérdezett meg arról, milyen esetekben választja a magán szolgáltatókat és mikor inkább az állami ellátókat. A válaszadók jelentős része 55 év feletti, jellemzően városban élő férfiak és nők azonos arányban. 

A válaszadók 30%-a legalább egyszer  igénybe vesz valamilyen magán egészségügyi szolgáltatást egy év alatt. A magánorvosi szoláltatásokat igénylők több mint fele fogászati, körülbelül harmada nőgyógyászati, ötöde pedig szemészeti ellátást igényelt. Az állami egészségügyi ellátások a szemészet, kardiológia és bőrgyógyászat terén a legnépszerűbbek. 

Az egyik legjelentősebb indok a magán egészségügyi ellátás ellen a magas szolgáltatási ár, mindemellett a magán szolgáltatást választók, úgy gondolják, így sokkal magasabb színvonalú ellátásban részesülhetnek. A fizetős orvosi szolgáltatásokat szinte mindenki, a megkérdezettek 93%-a azért venné igénybe, mert kevesebb a várakozási idő. 

 pexels-photo-127873.jpeg