Online Shopping

Többször is írtunk már az online vásárlás népszerűségéről, kik, mikor és hogyan vásárolnak a legtöbbször webáruházon keresztül. Egy korábbi cikkünkben a Pharmaplaza.hu online webpatika legnépszerűbb termékeit mutattuk be, most pedig magukat a vásárlókat is megkérdeztük. 

pexels-photo-large.jpg

Kutatásunkból kiderül, hogy a Pharmaplaza.hu vásárlóinak jelentős többsége havonta, vagy ritkábban vásárol interneten keresztül. Az általuk vásárolt legnépszerűbb termékek pedig a műszaki cikkek, könyvek, újságok és természetesen az egészségügyi készítmények. A legkedveltebb áruházak az Extreme Digital, Media Markt, Emag, Bookline, valamint Libri voltak a legtöbbet vásárolt termékek kategóriájában. 

Kutatásunkból kiderül, hogy a Pharmaplaza vásárlói általánosságban elégedettek a gyógyszerészeti készítmények online vásárlásával, valamint legtöbbjüket a kedvezményes árak és ingyenes szállítás ösztönzik az online vásárlásra. Mindezek mellett többen is vásárolnak kozmetikai és szépségápolási készítményeket online patikákon keresztül az egészségügyi készítmények mellett, hiszen ezen termékek beszerzése csak kevés gyógyszertárban lehetséges.